CLAUDE BERNARD

В средата на 16-ти век, 27 годишният френски реформатор Жан Калвин скъсва с римокатолическата църква и заминава за Женева, Швейцария. Огромен брой френски хугеноти го последват. В резултат на религиозните норми, които Калвин въвежда, са забранени всички украшения, като мъниста, гривни, злато и скъпоценни камъни, защото според него нямали място в живота на вярващите. Като следствие бижутерите и занаятчиите открили своето ново поприще – часовникарството, перфектното занимание за изкусните им умения. Много от тях се населили на север и опитния Клод Бернар бил един от тях. Той открива невероятното, почти божествено плато в планината Юра, в близост до френската граница. В чест на родното си място Женева...Виж повече

CLAUDE BERNARD

В средата на 16-ти век, 27 годишният френски реформатор Жан Калвин скъсва с римокатолическата църква и заминава за Женева, Швейцария. Огромен брой френски хугеноти го последват. В резултат на религиозните норми, които Калвин въвежда, са забранени всички украшения, като мъниста, гривни, злато и скъпоценни камъни, защото според него нямали място в живота на вярващите. Като следствие бижутерите и занаятчиите открили своето ново поприще – часовникарството, перфектното занимание за изкусните им умения. Много от тях се населили на север и опитния Клод Бернар бил един от тях. Той открива невероятното, почти божествено плато в планината Юра, в близост до френската граница. В чест на родното си място Женева (френска Женева), той нарича това приказно място Les Genevez.  Опитните занаятчии започнали да преосмислят и развиват часовникарските механизми.През по-голямата част от времето Клод Бернар и неговите спътници се занимавали  с фермерство, за да изхранват семействата си. Но по време на дългата и сурова зима, когато всичко изчезва под дълбоките снежни преспи, Клод и неговите другари занаятчии създават часовникарски шедьоври. Оригиналната къща от 16 век, в която те се събират, за да споделят опит и идеи, все още съществува. Внимателно е реставрирана и в момента е музей за посетители.
Смели нововъведения и разтърсващи идеи са причината “Les Geneves in the Jura” да е наречено „рожденото място на швейцарското часовникарство в най-северната част на Швейцария“. Днес професионалистите от Claude Bernard, швейцарската фабрика в “Les Geneves – Le Centre du Jura”, все още са изпълнени с гордост от наследството, което имат и работят, за да създават едни от най-добрите ръчни часовници, които могат да се купят.
Всеки един часовник Claude Bernard e ръчно изработен, в чест на вековната традиция.

Виж всички часовници CLAUDE BERNARD